Hårborttagning

HårborttagningHårväxten är individuell och kan variera ofantligt mellan människor. Hårsäckarna finns med oss sen födseln men det är inte alla hårsäckar som är aktiva samtidigt, därför kan det ibland t.ex. vid graviditet och klimakterie börja växa hår på platser där vi inte hade hår tidigare. Din hårväxt har sin grund i faktorer som vikt, ålder, gener, etniskt ursprung och hormoner. Det finns hårsäckar i princip utöver hela kroppen, en stor del utav håret vi har på kroppen är så pass ljust att det inte syns.

Ibland kan det vara stigmatiserande och jobbigt att ha hår som växer på delar av kroppen där man helst inte alls skulle velat ha hår. Detta gäller framförallt för kvinnor där skönhetsidealet inte alltid går hand i hand med vad naturen har i åtanke.
Hårborttagning är en personlig sak och har med den egna upplevelsen att göra. Att bli av med oönskad hårväxt kan ha mycket mer med den mentala känslan att göra än med hur det faktiskt ser ut – det är ju inte alltid så att andra människor lägger märke till hur mycket hår man har på läppen eller under naveln. Men om man själv upplever denna hårväxt som irriterande ska man ta det på allvar.

Här hos oss på Ren Hud använder vi oss av epilering vid permanent hårborttagning. Klicka dig vidare i menyn till vänster för att läsa mer!